Digital marknadsföring i all ära, men ibland kan det vara mer effektivt att köra på gammal hederlig direktreklam. Med hjälp av skyltar, reklampresenter och att bara synas på ett lagom diskret sätt kan vara nog så effektivt. Det gäller bara att göra det på rätt ställe. Man bör satsa på en plats som besöks av många människor.
Möbler är till exempel en sådan sak som de flesta behöver. Naturligtvis kan man inte räkna med att alla i befolkningen besöker samma möbelaffär. Det betyder ju automatiskt att man inte kan förvänta sig 100 % inteckning av alla människor. Men man når väldigt många, särskilt om man satsar på en stor, populär affär som Java Möbler. Det är en möbelaffär i Helsingborg som sedan länge har en stadig ström kunder. Hit kommer alla sorters människor för att leta efter nya soffor, snygga mattor och små accessoarer till hemmet som man inte kan leva utan.

Skyltar, pennor och slogansMöbelaffär

Att marknadsföra sitt företag i en möbelaffär bör bygga på ett nära samarbete med affären. De får bestämma vad för slags reklam de tycker är okej. Kanske vill de inte att du spänner upp banderoller över varenda möbelgrupp. Men mycket annat brukar vara okej. En öppen diskussion är det som krävs för att komma fram till vad båda parter förväntar sig av samarbetet. Kanske kan ni ställa ut gratis-pennor till exempel. Det brukar uppskattas av kunderna i alla fall. Man kan också försöka att få sin företagsslogan nämnd lite här och var. Då planteras den också i kundernas minne. Det får bara inte bli för mycket. Man vill inte att de som kommer till möbelaffären ska gå hem irriterade, för att det var så mycket reklam överallt.

Det stora sortimentet

Ytterligare en cool aspekt av möbelaffärerna är att sortimentet ofta är så stort. Själva begreppet möbelaffär täcker in en massa olika saker, inte bara köksmöbler i furu. Man kan hitta både det ena och det andra där. Ofta tror man att man inte ska handla något och att man inte behöver något. Ändå lyckas man komma ut med flera kassar fina saker. Här är några exempel på vad möbelaffärer kan erbjuda dig:

  • Sängar
  • Köksinredning
  • Soffor
  • Mattor, gardiner och andra textilier
  • Lampor och annat inom belysning