Du som jobbar med IT är van vid att låta en datamaskin göra mycket av jobbet. Om man tänker på det, är det inte mycket som sköts helt utan datorer nu för tiden. Vi människor har blivit väldigt beroende av att låta dessa elektriska superhjärnor hjälpa oss genom livet.

I vissa lägen räcker det inte ens med en enstaka dator. När man ska tillverka produkter till marknadsföringskampanjer till exempel. Oavsett om det är pennor, 3D-statyer, t-shirts eller något mer spännande, så är det vettigt att låta maskinerna sköta en sådan produktion automatiskt.

Visst vill man gärna skapa jobb och låta människor jobba. Men när tusentals artiklar ska tillverkas går det helt enkelt smidigare och snabbare med hjälp av grym maskinteknik och ställdon. Och som vi alla vet, när något går snabbare så är det dessutom ofta billigare… Litex AB är ett företag som kan hjälpa till här. De sysslar bland annat med linjära ställdon. Även maskinfötter och andra tillbehör för industri kan de assistera med. Kontakta dem för mer information om dem och deras tjänster.

Elektriskt istället för humantStälldon

Vissa säger att elektroniken tyvärr ersätter fler och fler mänskliga arbetare. Andra säger att elektroniken som tur är ersätter fler och fler mänskliga arbetare.

Maskiner gör färre fel och är på ett sätt mer pålitliga. De har inga problem med att göra samma sak miljontals gånger på en dag. Dessutom kommer en maskin aldrig sjukanmäla sig. Men den kan naturligtvis gå sönder.

En mänsklig anställd behöver ibland vara ledig och kostar i längden mer pengar. Å andra sidan är en sådan smartare och kan tänka själv. Att skapa jobb är också positivt för samhället. Så du som företagare behöver ta dig en funderare. Du bestämmer själv vad som funkar bäst för just din firma.

LitexInte bara ställdon

Företag som är insatta i den här branschen, som till exempel Litex AB, är mångsidiga. Det är inte bara ställdon som de kan bidra med. Dels är deras personal ofta väldigt insatt i produktionskedjor som du behöver hjälp med att etablera. Och dels har de produkter som kan underlätta något enormt för dig som företagare. Här är några exempel på sådana:

Ställdon
Maskinfötter
Bandkedjor
Modulband
Tätade lager
Conveyorsystem
Transmissioner
Lyftbord
Skruvdomkrafter
Reservdelar